pastinaaksoep met chorizokruim
Snel naar recept

Pastinaak staat in de lijst van ‘vergeten groentes’, misschien omdat veel mensen niet goed weten wat ze ermee moeten maken. Ben jij de pastinaak ook ‘vergeten’? Of ben je er juist gek op? Maak dan eens deze heerlijk romige pastinaaksoep met chorizo. De soep is zacht van smaak door de toevoeging van slagroom en sinaasappelsap en geschikt als voorgerecht van een diner, maar ook als lunchgerecht met een boterham erbij. Verdubbel het gerecht gerust qua hoeveelheden. Deze lekkere soep gaat namelijk veel sneller op dan je wil.

Mocht je deze soep als voorgerecht maken als je een etentje organiseert? Een goede keus! Zeker met de garneringen erbij zal de romige pastinaaksoep met chorizo indruk maken op je gasten. Bovendien maak je jezelf het er makkelijk mee. Je kan deze soep namelijk prima langer van te voren maken en opwarmen op het moment dat je hem nodig hebt. Wacht dan natuurlijk wel met de laatste twee stappen tot vlak voor het serveren.

Is het je al opgevallen dat ik gek ben op gerechten met chorizo? Zo niet, dan is hier het bewijs. Deze Spaanse gedroogde worst is op dit moment zelfs één van de meest gebruikte ingrediënten in mijn recepten hier. De combinatie met pastinaak is echt een aanrader, maar eigenlijk gaat chorizo goed samen met alles wat een beetje romig is (zoals deze risotto). Daarnaast vind ik chorizo een goede tegenhanger van iets bitters, zoals spruitjes.
Hoe gebruik jij chorizo graag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *