Chinese zoetzure tomatensoep
Snel naar recept

Deze goedgevulde Chinese zoetzure tomatensoep is een variant op het voorgerecht dat je bij de Chinees kan bestellen. Ik maakte er een maaltijdsoep van, met lekker veel groentes, zodat je makkelijk aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid komt.

Om die kenmerkende zoetzure smaak te krijgen heb je een flinke verzameling aan ingrediënten nodig. Een deel zal je al in je kast hebben staan, maar mogelijk ontbreekt er ook het een en ander. Alles is gewoon bij de supermarkt te verkrijgen (behalve de waterkastanjes, maar die zijn optioneel), en de producten zijn niet al te prijzig en vaak lekker lang houdbaar.

Recept: goedgevulde Chinese zoetzure tomatensoep

*Hoewel deze soep absoluut een goede maaltijd is, eet ik zelfs bij een goedgevulde soep als deze graag een stukje (kruiden)stokbrood. Heerlijk ook om de restjes van de soep uit je kom mee op te vegen. Maar dit is dus optioneel: je kan het brood ook prima weglaten.


Je kan prima twee dagen eten van deze soep, maar hou er rekening mee dat de soep in de koelkast dikker zal zijn geworden na een dag. Roer er daarom tijdens het opwarmen wat (gekookt) water doorheen om hem iets aan te lengen.


Ga je deze soep maken? Laat me dan hieronder weten in de reacties hoe het is bevallen. Dat vind ik leuk om te lezen!
En kijk ook eens voor meer inspiratie op deze verzamelpagina voor mijn andere soeprecepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *