Italiaanse tomatensoep met linzen en zoete aardappel
Snel naar recept

Deze Italiaanse tomatensoep met linzen en zoete aardappel scoort hoog op veel punten: hij is lekker, hij barst van de groenten en hij staat snel op tafel. De voorbereiding heeft wat snijwerk nodig, maar als je een dunschiller en een goed scherp keukenmes gebruikt is dat zo gebeurd.

Mocht je overigens geen verse Italiaanse kruiden kunnen vinden, voeg dan gewoon wat gedroogde Italiaanse kruiden toe, bijvoorbeeld wat basilicum, tijm en salie. Maar als je maar één van die drie in huis hebt; ook prima. Het zal hoe dan ook goed smaken.

Recept: Italiaanse tomatensoep met linzen en zoete aardappel

*Ik ben enorm fan van brood dopen in soep. Ik serveer dan ook zelden een soep zonder bijpassend brood. In dit geval koos ik voor een kruidenstokbrood (kant en klaar uit de diepvries) en dat paste perfect bij deze soep. Ideaal ook om het laatste beetje soep uit je kom mee op te vegen.
Dus: hou jij ook van brood bij je soep, dan raad ik je zeker aan om zo’n stokbrood (of 2) erbij te bakken. Ik reken altijd een halve per persoon, maar volgens de verpakking is dat een dubbele portie. Ik vind het echter heel teleurstellend om maar 2 of 3 plakjes stokbrood te hebben. Dat is veel te snel op.


Als je een restje soep bewaart voor de dag erna, bijvoorbeeld om als lunch te eten, of gewoon nog een keer als diner, hou er dan rekening mee dat de soep in de koelkast nog iets dikker zal zijn geworden na een dag. Roer er eventueel wat gekookt water doorheen om hem iets aan te lengen.


Ga je deze soep maken? Laat me dan hieronder weten in de reacties hoe het is bevallen. Dat vind ik leuk om te lezen!
En kijk ook eens voor meer inspiratie op deze verzamelpagina voor mijn andere soeprecepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *