Spruitjes zijn heel lang niet mijn favoriet geweest. Als kind vielen ze onder de categorie ‘lust ik niet’ en als ze toch op het menu stonden moest ik er net zoveel eten als ik jaren oud was.
Inmiddels maak ik graag gerechten met spruitjes, maar je zal ze bij mij nooit alleen maar gekookt op mijn bord vinden. Ik doe er graag nog wat extra’s mee. Regelmatig maak ik een spruitjesstamppot met mosterd en spekjes. Vandaag probeerde ik eens wat nieuws. Ik maakte een roerbakschotel met spruitjes, krieltjes in de schil en chorizo. Wil je weten hoe je dit kan maken, lees dan hieronder verder.
Ingrediënten
- 500 gram spruitjes
- 500 gram krieltjes in de schil
- 1/2 chorizoworst (aan één stuk)
- 2 uien
- olie
- zout, peper en paprikapoeder naar smaak
Instructies
- Maak de spruitjes en krieltjes schoon en kook deze gaar in 20 minuten
- Maak de spruitjes schoon en kook deze gaar in 10 minuten
- Snijd de chorizo in plakken en snij die plakken weer in vieren
- Snipper de ui grof
- Bak de chorizo in wat olie in een koekenpan. Let wel op, dit kan erg snel gaan. Blijf bij de pan.
- Haal de chorizo voorzichtig uit de koekenpan, maar zorg ervoor dat er zoveel mogelijk olie in de pan blijft. Deze heeft veel smaak van de chorizo overgenomen en hierin ga je de ui bakken.
- Als de uien glazig zijn gebakken kan je de gekookte spruitjes erbij doen. Doe hier wat zout, peper en paprikapoeder naar smaak overheen. Pas op met het zout, want chorizo is ook al erg zout.
- Hussel alles goed door elkaar en laat het even bakken.
- Snijd in de tussentijd de gekookte krieltjes in twee of meer stukken en bak ze nog even mee. (Zorg ervoor dat de krieltjes ongeveer dezelfde grootte als de spruitjes hebben.)
- Schep de roerbakschotel vervolgens op borden en verdeel de uitgebakken stukjes chorizo erover.
Eet smakelijk!
Was heerlijk