Snel naar recept

Deze venkelrisotto met chorizo is het resultaat van een goed gelukt experiment. Behalve bouillon, heb ik namelijk ook sinaasappelsap toegevoegd. Deze smaak overheerst niet, maar is subtiel op de achtergrond aanwezig; precies wat ik hoopte! Aangevuld met bijpassende smaken; chorizo, venkel en hazelnoten, is het een heerlijk gerecht geworden. Probeer het eens! Bijvoorbeeld als je net als ik, een restje sinaasappelsap over hebt.

Je staat er overigens wel even voor in de keuken. Trek er gerust een uur voor uit. Maar daarna heb je wel iets bijzonders om te serveren. Heel geschikt voor als je gasten krijgt, wat mij betreft. Verdubbel de hoeveelheden van deze venkelrisotto met chorizo indien nodig om een grotere portie te maken.

Wisten jullie eigenlijk al dat ik gek ben op chorizo? Vooral gebakken vind ik het heerlijk. Het is niet voor niets één van de meest gebruikte vleessoorten op deze website.

Hou jij ook zo van uitgebakken chorizo? Of zou jij iets anders toevoegen aan dit gerecht? Laat me het weten hieronder in de comments!

Dit recept is in principe glutenvrij. Check in het geval van mee-eters met een allergie voor de zekerheid even de verpakking van de chorizo en je bouillonblokjes. Wil je het vegetarisch maken? Laat dan de chorizo weg en bak de uien samen met een theelepel paprikapoeder. Voeg ook eventueel wat meer hazelnoten toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *