ovengedroogde tomaatjes
Snel naar recept

Ken je die grote bakken snoeptomaatjes uit de supermarkt? Die zijn perfect voor het maken van deze heerlijke ovengedroogde tomaatjes. Er zit in zo’n bak precies de juiste hoeveelheid om een weckpot mee te vullen. En daarna heb je een lekkere voorraad om bijvoorbeeld bij Italiaanse maaltijden te gebruiken. Of om door een salade te doen. Of, zoals ik deed: om cadeau te doen!

Ik ben er gek op om foodcadeautjes uit te delen, omdat ze persoonlijk en origineel zijn. En uit ervaring weet ik ook dat deze erg gewaardeerd worden. Het potje ovengedroogde tomaatjes op de foto heb ik aan mijn moeder gegeven, toen ik bij haar voor het eten was uitgenodigd. Overigens maakte ik het recept toen dubbel, want uiteraard wilde ik ook zo’n lekker potje in mijn koelkast hebben staan!

In de koelkast blijven deze tomaatjes in de olie best een tijdje goed. Ik ben geen expert, maar ik verwacht dat je ze wel een paar weken kan bewaren. Gebruik trouwens ook gerust de olie en de knoflook uit het potje, want die hebben de andere smaken opgenomen.

Wil je de ovengedroogde tomaatjes langer kunnen bewaren? Steriliseer dan de weckpot, raak de binnenkant, en de tomaatjes niet meer met je handen aan, en zet hem na het vullen een tijdje op zijn kop weg, net als je bij jam zou doen. Als je dat hebt gedaan, hoeft hij niet gekoeld bewaard te worden. Na het openen moet je hem wel in de koelkast zetten.

Overigens zou ik hem niet ergens afgesloten achterin een kast zetten. Gewoon openmaken en opeten. En als ze op zijn een nieuwe portie maken! Deze tomaatjes passen namelijk bij zoveel gerechten, dat de bodem van de pot snel in zicht zal zijn. Voeg ze bijvoorbeeld toe aan deze salade.

Heb jij een andere lekkere combinatie ontdekt? Laat deze dan hieronder in de reacties achter. Zo kunnen we elkaar inspireren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *