hutspot madras
Snel naar recept

Dit recept is een combinatie van Hollandse hutspot en Indiase madras. Een geslaagde combinatie, omdat de curry madras kruiden ook heel goed samengaan met ui en wortel. Je zal deze gevulde aardappels met hutspot madras, zoals ik ze heb gedoopt, ook kunnen waarderen als je normaal gesproken niet zo gek bent op hutspot. Dat ben ik namelijk ook niet.

Kleine side note: om te zorgen dat je de schil van aardappels kan eten heb je verse aardappels nodig met een gladde schil. Denk dus niet: ‘oh, ik heb nog aardappels liggen’, want hoewel je aardappels prima langere tijd kan bewaren, is het eerste wat minder lekker wordt de schil. Koop dus even een nieuwe zak, zelfs al is je oude voorraad nog niet op. (En mocht je op zoek zijn naar een recept met je oude voorraad, check dan dit stamppotrecept eens!)

Recept: gevulde aardappels met hutspot madras


Wil je dit recept voor 2 personen maken? Natuurlijk gebruik je dan 3 aardappelen in plaats van 6. De rest van de ingrediënten kan je ook halveren, wel hou je dan wat restjes uit verpakkingen over. Of je volgt dit bonusrecept voor de lunch van volgende dag: maak het volledige gerecht, alleen dan met 3 aardappelen. Hou de helft van de uitgebakken spekjes, de helft van de kokosmelk en de helft van het ui-wortel-mengsel apart. De rest verwerk je gewoon volgens het recept.
De volgende dag maak je een snelle lunchsoep met 500 ml bouillon en het restje van de kokosmelk en het ui-wortel-mengsel. Meng goed en laat kort aan de kook komen. Roer vlak voor het serveren de spekjes erdoor. Eet er eventueel naan of pita bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *