De allerlekkerste sticky kippenvleugels
Snel naar recept

Hou je van kip, dan hou je van deze kippenvleugels. Ik maak ze al heel lang op precies deze manier, omdat ze wat mij betreft niet lekkerder kunnen. De hoogste tijd dus om dit recept hier te delen. Zonder terughoudendheid noem ik ze dan ook: de allerlekkerste sticky kippenvleugels. Dat is in elk geval hoe ze hier bij mij thuis bekend staan. Ik moet ook toegeven… in het recept staat dat de portie voor 4 personen is. En eerlijk waar, zo maak ik het ook meestal klaar. Maar heel soms verdubbel ik zo’n portie, omdat ik weet dat ik na een normale portie altijd zin heb in meer.

Overigens gebruik ik voor dit recept graag de zogenaamde ‘kipborrelhapjes’, zoals ze in verschillende supermarkten te koop zijn (en dan de ongemarineerde variant). Dat zijn eigenlijk halve kippenvleugels. De andere helft wordt als kipkluifjes verkocht. En die vind ik persoonlijk minder lekker. Dus ik ben blij dat de kipborrelhapjes ook los te verkrijgen zijn. Maar gebruik gerust gewone kippenvleugels als jij geen voorkeur hebt.

Recept voor de allerlekkerste sticky kippenvleugels

Serveer een frisse salade bij deze kip en gebakken aardappels of patat. Of misschien wil je wel deze pastinaakfriet maken, als je de oven toch al aan hebt staan?

NB. Ik hoef hier geen disclaimer te zetten over dat smaken verschillen en dat deze kippenvleugels misschien niet voor iedereen de allerlekkerste zullen zijn, toch? Mocht je mijn recept hebben gemaakt, en deze kippenvleugels bij jou tóch niet op nummer 1 terecht zijn komen, hoop ik in elk geval dat je hebt genoten!

2 gedachten over “De allerlekkerste sticky kippenvleugels”

  • Het is inderdaad een heerlijk recept, we hebben ervan genoten! Voor de zoete smaak heb ik de saus nog aangevuld met een kneepje honing.

    Dit recept komt in mn favorietenlijst te staan. Dankjewel!

    • Fijn dat jullie ervan hebben genoten Samantha, en leuk dat je dat even laat weten! Goede toevoeging inderdaad: een kneepje honing erdoor, dat zal vast ook heel lekker zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *