pastinaakfriet
Snel naar recept

Deze ovengebakken patat van pastinaken, komt qua smaak erg dichtbij normale friet. Een goede optie dus voor iedereen die wat minder vet of wat minder koolhydraten wil eten. Hou je een echte patatgek met deze pastinaakfriet voor de gek? Vast niet. Maar het is een goed alternatief voor de doordeweekse dag.

Ik eet deze pastinaakfriet wel eens in plaats van aardappelen bij een AGV-maaltijd (aardappelen, groenten, vlees), als ik minder koolhydraten wil eten. Maar ik vind ze ook goed passen bij een broodje hamburger of andere homemade fastfood. Als je de patat die daarbij hoort vervangt voor deze pastinaakfriet, zorg je er meteen voor dat je wat meer groente binnenkrijgt. Dat schiet er immers makkelijk bij in, bij zo’n soort maaltijd.

Recept: pastinaakfriet uit de oven

Ik zou je willen adviseren om na een half uur bij de oven in de buurt te blijven. Er zullen namelijk altijd iets dunnere frietjes zijn die de neiging hebben om te verbranden. Eventueel kan je deze frietjes dan al van de bakplaat pakken. Het is zonde als ze uiteindelijk zo donker zijn dat je ze weg moet gooien, toch? Om te voorkomen dat ze afkoelen voor de rest klaar is, zou ik die dunnere frietjes overigens gewoon maar meteen opeten. Of deel ze uit als appetizer als er al met smacht op de maaltijd wordt gewacht.

Extra tip: als de oven toch aan staat, en je hebt nog ruimte over, gebruik die dan bijvoorbeeld om kippenvleugels bij dit gerecht te bakken. Dat is een erg lekkere combinatie!

Dit soort ‘gezonde’ friet kan je overigens nog van veel meer groentes maken: bijvoorbeeld ook van pompoen, zoete aardappel, wortel en knolselderij. De oventijden zijn dan wel anders: hoe harder de groente, hoe langer ze moeten bakken.

Heb je pastinaak over? Of wil je meer gerechten met deze vergeten groente maken? Bekijk dan eens dit recept voor pastinaaksoep met chorizo. Die ga je zeker kunnen waarderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *