pittige bloemkoolstamppot met tonijn
Snel naar recept

Deze lekker pittige bloemkoolstamppot met tonijn is makkelijk en snel te maken. Bovendien zou het zomaar kunnen dat je alles al in huis hebt, want als je diepvriesbloemkool gebruikt heb je verder alleen maar ingrediënten uit je basisvoorraad nodig. Tenminste, als je een beetje op mij lijkt. Want ik heb áltijd aardappelen, kappertjes, rode peper en tonijn in huis. En vaak ligt er wel een zak bloemkoolroosjes in de vriezer. Deze pittige bloemkoolstamppot met tonijn is dan ook een perfecte maaltijd voor als je heel nodig boodschappen moet doen, maar geen tijd hebt gehad. Maar ook voor als je snel iets op tafel wil zetten, want deze maaltijd is binnen 30 minuten klaar.

De ingrediënten staan hieronder voor 2 personen uitgeschreven. Uiteraard kan je het recept verdubbelen voor 4 personen.

Wat mij betreft is dit een 4-seizoenen-stamppot. Hij is niet te zwaar, waardoor je hem ook prima in de zomer kan eten, en tegelijkertijd is hij door de rode peper en de room die er doorheen gaan ook echt heerlijk als het buiten wat kouder is. Altijd goed dus, dit gerecht!


Kleine, maar belangrijke toevoeging; als je niet zo van pittig houdt, schuif dit recept dan niet aan de kant, maar voeg gewoon geen hele rode peper toe. Kies eventueel voor een halve, of vervang de peper voor klein gesneden rode paprika. Dat geeft een iets ander effect qua smaak natuurlijk, maar het zal nog steeds een prima combinatie met de overige ingrediënten zijn.
Eten er kinderen mee? Vervang de peper dan ook voor paprika, of zet de gesneden ringetjes op tafel, zodat iedereen zelf kan kiezen hoeveel hij wil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *