Snel naar recept

We kennen allemaal de traditionele paella wel. Dit van oorsprong Spaanse gerecht wordt geserveerd in grote schalen en is herkenbaar aan de gele rijst en de grote garnalen die er bovenop liggen.

Toen ik vorig jaar in Madrid op familiebezoek was, kookte mijn Spaanse tante een variatie met vlees. Stiekem vond ik die veel lekkerder dan de vissige versie. En hoewel je natuurlijk niet moet denken de paella van een Spaanse na te kunnen maken, heb ik heel eigenwijs toch een poging gewaagd.

NB. Om mijn gele rijst te kruiden gebruikte ik een kruidenmix met saffraan. Deze kocht ik bij de Makro. Ook in specialiteitenzaken kan je de juiste kruidenmix vinden. In de supermarkt vind je helaas geen paellakruiden, behalve in maaltijdpakketten.

Zouden jullie wel eens paella met vlees willen proberen? Of heb je liever de traditionele versie? Misschien ken je zelfs nog een variatie op deze Spaanse klassieker. Laat het me weten in de reacties hieronder!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *