witte pindarotsjes
Snel naar recept

De inspiratie voor deze witte pindarotsjes kwam op het moment dat de lente begon en ik ging nadenken over recepten die leuk zijn om voor Pasen te maken. Als de dagen steeds lichter worden, ben ik ook in mijn eten geneigd om meer lichte kleuren te gebruiken. Deze vrolijk gekleurde pindarotsjes passen voor mij dus perfect bij het voorjaar. Ook misstaan ze niet op tafel tussen de paaseitjes en andere zoete lekkernijen; of bij een zelfgemaakte high tea.

Het maken van het recept is heel makkelijk. En omdat je geen scherpe messen of hete ovens nodig hebt, is dit ook een heel leuk recept om samen met kinderen te maken. Alleen de eerste stap, het smelten van de chocola, kan je als ouder (of oom/tante/oppas/opa/buurvrouw) beter even zelf doen.

Recept: witte pindarotsjes

NB. Maak de rotsjes niet te groot, want eenmaal uitgehard is het lastig om er een stuk vanaf te bijten.

Mocht je je afvragen: waarom gezouten pinda’s? Is dat niet gek? – Nee, dat is het niet. Witte chocola is erg zoet, en manna bevat ook veel suiker. Al die zoetigheid heeft een tegenhanger nodig, en de zoute pinda’s zorgen daarvoor. Denk maar aan die lekkere caramel-zeezout repen. Die zijn niet voor niets zo populair.

Ga je dit recept maken? Dan vind ik het leuk als je hieronder een reactie achter laat. Ik hoor graag hoe de witte pindarotsjes zijn bevallen! Of plaats een foto op facebook of instagram en tag Culinary dreaming!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *