Tropische kokospudding met mangocoulis
Snel naar recept

Zin in een toetje dat je even laat denken dat je op vakantie bent? Dan is deze tropische kokospudding met mangocoulis een goed idee om te maken. Hoewel ik er nog nooit ben geweest, waande ik me een beetje op Hawaï toen ik deze pudding at. Op een terras aan het strand, onder de palmbomen, na je diner nog even dit lekkere toetje eten terwijl je de zon in de zee ziet zakken… Hmmm… 🙂

Je hebt voor dit dessert niet veel ingrediënten voor nodig. Misschien heb je ze zelfs allemaal wel in huis. Het maken kost wel wat tijd, omdat de pudding in de koelkast moet opstijven. Maak hem dus minstens 4 uur voordat je hem zou willen eten.

Recept: Tropische kokospudding met mangocoulis

*au bain marie betekent dat je iets verwarmt met de stoom van (zacht) kokend water. Zet bijvoorbeeld een glazen kom bovenop een pan met kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Je ingrediënten zullen langzaam opwarmen en nooit boven de 100 graden komen. Mocht je dit nog nooit gedaan hebben, toets dan even ‘au bain marie’ in op Youtube. Daar staan talloze tutorialfilmpjes.

Heb je trouwens niet zo’n zin in mango? Of heb je ander fruit in huis dat op moet? Dan kan je dit toetje natuurlijk ook zonder mango maken, maar met framboos, of bramen, of desnoods gewoon een Hollandse appel. Mijn eigen voorkeur gaat wel uit naar een ietwat zurige vrucht, omdat de pudding vrij zoet is. Een zure fruitsoort brengt het toetje in balans.


Ga je dit dessert maken? Of heb je een andere fruitsoort dan mango geprobeerd? Laat me dan hieronder weten in de reacties hoe het is bevallen. Dat vind ik leuk om te lezen!


Op zoek naar meer toetjes? Kijk dan eens hier. Bijvoorbeeld voor deze heerlijke dirty chai panna cotta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *