chocoladebroodjes met rozijnen
Snel naar recept

Sinds een tijdje ben ik aan het oefenen met brood bakken. Dat begon met het secuur volgen van recepten van anderen, en is inmiddels ontwikkeld in het zelf uitproberen van combinaties. Ik heb me nog niet aan grote broden gewaagd, maar kleine broodjes komen inmiddels best goed uit mijn oven. Een van mijn lekkerste recepten tot nu toe is deze, voor chocoladebroodjes met rozijnen. Deze zoete broodjes heb ik inmiddels een paar keer gemaakt voor de lunch in het weekend en ze worden telkens goed ontvangen. Om ze op tijd uit de oven te kunnen halen moet je wel een uur of 2 vooraf beginnen. Dit recept vraagt dus wel iets van je planningskills. De totale tijd dat je ermee bezig bent valt echter best mee.

Hoewel ik deze broodjes de afgelopen weken bijna elk weekend heb gemaakt, zonder bijzondere gelegenheid, vind ik ze ook goed passen bij een lekker uitgebreide Paasbruch of -lunch. Kies er dan voor om het deeg in 8 kleinere porties te verdelen, zodat de broodjes niet te groot worden. Oké.. Pasen duurt nog wel even, maar probeer ze anders gewoon alvast een keer te maken en bewaar het recept daarna voor als het echt zo ver is.

Recept voor chocoladebroodjes met rozijnen

Natuurlijk zijn de broodjes loeiheet als ze uit de oven komen, dus éven geduld… maar het is wel lekker om ze te eten als ze nog warm zijn. Mijn favoriete manier is om er roomboter op te smeren en een klein beetje zeezout uit de molen erop te strooien. Maar je kan natuurlijk ook ‘all the way’ gaan en de chocoladepasta uit de kast trekken.

Of misschien zijn er nog wel andere lekkere belegcombinaties. Laat je het hieronder weten als jij iets probeert wat je anderen wil aanraden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *