pittige pindasoep
Snel naar recept

Het recept wat hieronder staat is eigenlijk een variant op één van mijn lievelings comfortfood gerechten: nasi met kipsaté met heel veel pindasaus. Deze pittige pindasoep met pulled chicken is me echter zo goed bevallen, dat ik denk dat hij de nasi voorbij is gegaan. Ik moet daarbij zelfs bekennen dat ik het restje van de soep om een uur of 11 ’s ochtends heb zitten eten, omdat ik er zo’n zin in had.

Hou jij ook van nasi met kipsaté? Of eet jij? Dan ga je deze pittige pindasoep ook zeker lekker vinden. Mocht je hem liever iets minder pittig willen, laat dan de rode peper weg. Dat scheelt heel veel!

Hier stond deze soep als hoofdgerecht op het menu. Daar vult hij ook goed genoeg voor. Je komt met deze soep echter niet aan je volledige portie groente. Dus zet er eventueel nog wat schijfjes komkommer of andere rauwkost naast. Natuurlijk kan je hem ook als lunch of voorgerecht serveren.

Recept: pittige pindasoep met pulled chicken

PS. Als je nog een restje kip van een andere maaltijd over hebt kan je die gebruiken voor de pulled chicken. Je hoeft hem dan niet meer te bakken, alleen maar uit elkaar te trekken. Voor 4 personen heb je zo’n 200 gram nodig. Heb je een hele kip in de oven gebakken? Bewaar dan alle reststukjes in de vriezer. Ook daar kan je prima pulled chicken van maken.


Ga je deze soep maken? Laat me dan hieronder weten in de reacties hoe het gerecht is bevallen. Dat vind ik leuk om te lezen!

En kijk ook eens voor meer inspiratie op deze verzamelpagina voor mijn andere soeprecepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *