De inspiratie voor deze witte pindarotsjes kwam op het moment dat de lente begon en ik ging nadenken over recepten die leuk zijn om voor Pasen te maken. Als de dagen steeds lichter worden, ben ik ook in mijn eten geneigd om meer lichte kleuren te gebruiken. Deze vrolijk gekleurde pindarotsjes passen voor mij dus perfect bij het voorjaar. Ook misstaan ze niet op tafel tussen de paaseitjes en andere zoete lekkernijen; of bij een zelfgemaakte high tea.
Het maken van het recept is heel makkelijk. En omdat je geen scherpe messen of hete ovens nodig hebt, is dit ook een heel leuk recept om samen met kinderen te maken. Alleen de eerste stap, het smelten van de chocola, kan je als ouder (of oom/tante/oppas/opa/buurvrouw) beter even zelf doen.
Recept: witte pindarotsjes
Ingrediënten
- 200 gram witte chocolade, in grove stukken gebroken
- 100 gram gezouten pinda’s
- 40 gram manna (gesuikerde en gepofte rijst, dit vind je in het snoepschap bij de meeste supermarkten)
- eventueel 20 kleine cupcakevormpjes
Instructies
- Smelt 150 gram van de witte chocolade au bain marie.
- Controleer in de tussentijd de pinda’s en manna. De pinda’s moeten gehalveerd zijn, dus als er nog hele tussen zitten, breek die dan even doormidden. De manna kleeft soms een beetje aan elkaar, haal ze dan los.
- Als de chocolade is gesmolten stop je met deze verwarmen.
- Roer er dan de overgebleven 50 gram chocola door. Deze zal ook smelten en zorgt ervoor dat de temperatuur van de chocola weer wat lager wordt.
- Meng daarna de pinda’s en manna erdoor en roer goed door. Het duurt even voordat alles een chocoladelaagje heeft, dus stop niet te snel.
- Verdeel het mengsel daarna over de cupcakevormpjes, of schep het in hoopjes (rotsjes) op borden/glazen snijplanken/bakplaten/whatever. Zorg er in elk geval voor dat de hoopjes op een glad oppervlak liggen.
- Laat de witte pindarotsjes een paar uur hard worden in de koelkast.
NB. Maak de rotsjes niet te groot, want eenmaal uitgehard is het lastig om er een stuk vanaf te bijten.
Mocht je je afvragen: waarom gezouten pinda’s? Is dat niet gek? – Nee, dat is het niet. Witte chocola is erg zoet, en manna bevat ook veel suiker. Al die zoetigheid heeft een tegenhanger nodig, en de zoute pinda’s zorgen daarvoor. Denk maar aan die lekkere caramel-zeezout repen. Die zijn niet voor niets zo populair.
Ga je dit recept maken? Dan vind ik het leuk als je hieronder een reactie achter laat. Ik hoor graag hoe de witte pindarotsjes zijn bevallen! Of plaats een foto op facebook of instagram en tag Culinary dreaming!