Vegan linzenrendang
Snel naar recept

‘Vegan linzenrendang?’ hoor ik je denken… wat is dat dan? Goede vraag, want rendang is natuurlijk alles behalve vegan. En linzen zitten er normaal gesproken ook niet in. Rendang is eigenlijk een Indonesisch vleesgerecht, waarbij rundvlees urenlang wordt gestoofd in kokosmelk. De variant die je hieronder vindt is niet alleen vegan, maar ook nog eens veel sneller klaar. En hoewel er wel eens wordt gezegd dat je niet aan dit soort klassiekers mag sleutelen, vond ik het resultaat van dit experiment ontzettend lekker!

Wil jij deze vegan linzenrendang maken? Lees dan snel hieronder verder. De hoeveelheden in dit recept zijn geschikt voor 2 á 3 personen (afhankelijk van hoeveel trek je hebt).

Recept: vegan linzenrendang

In dit gerecht gebruik je gedroogde linzen. Dat zijn dus niet de linzen uit blik of pot zoals je ze tussen de andere blikgroenten in de supermarkt vindt. Je vindt gedroogde linzen in een apart schap in de supermarkt, samen met andere gedroogde peulvruchten. Kan je niet die ‘Italiaanse mix’ vinden die ik hier beschrijf, kies dan gerust een andere. Check wel even de kooktijd op de verpakking. Die is niet altijd hetzelfde.

Ik ben heel benieuwd wat je van dit recept vindt. Laat je het weten als je dit gaat maken, of als je het hebt gegeten? Ik vind het heel leuk als je dat hieronder in een reactie schrijft.

Eet smakelijk alvast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *