appeltaart cheesecake toetje
Snel naar recept

Deze appeltaart-cheesecake-toetjes zijn een soort twee-voor-de-prijs-van-één-toetjes. Wie is er nou niet gek op cheesecake? En wie is er nou niet gek op appeltaart? De combinatie van deze twee maakt daarom een geweldig toetje. Een toetje wat je met veel mensen wil delen! En gelukkig maar, want deze appeltaart-cheesecake-toetjes zijn niet voor zomaar door de week. Het maken ervan duurt best even en je hebt veel verschillende ingrediënten nodig. Voor een etentje is het echter ideaal, want je kan dit dessert een dag van te voren al grotendeels maken. Op de dag zelf hoef je alleen nog maar de finishing touch toe te voegen. Handig toch? Want hoe leuk ik het ook vind om een diner te organiseren, meestal ben ik het in de keuken staan tegen de tijd dat het toetje gemaakt moet worden wel zat.

Zelf maakte ik deze appeltaart-cheesecake-toetjes een keer voor 8 personen, en een keer voor 12. Uiteraard deed ik voor 12 personen alle ingrediënten keer anderhalf. Allebei de keren was dit voor een familiediner en de toetjes werden erg goed ontvangen.

Recept voor 8 appeltaart-cheesecake-toetjes:

Belangrijk: maak eerst één glaasje helemaal af (behalve de kruimels en slagroom), om te kijken hoe je uitkomt. De glaasjes die ik gebruikt heb zijn perfect voor de hoeveelheden uit dit recept, maar als jij iets kleinere glaasjes hebt kom je misschien niet goed uit. Probeer dus eerst bij één glaasje welke hoeveelheden je wil gaan aanhouden. En denk eraan dat je ze niet te vol maakt, want de kruimellaag moet er ook nog bovenop.

Extra tip: Heb je cheesecakevulling of appelstukjes over? Dan heb je morgen een verwenontbijtje! Pak een ontbijtkom en doe hier eerst de overgebleven cheesecakevulling in. Verdeel daarna de stukjes appel erover. Zet een nachtje in de koelkast. Eventueel kan je dit morgenochtend nog aftoppen met wat muesli of cruesli.

Op zoek naar een ander toetje dat geschikt is voor een groot gezelschap én waar je op de dag zelf niks mee hoeft te doen? Misschien vind je deze Dirty chai panna cotta dan wel een goed idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *