tabouleh met nectarine en feta
Snel naar recept

Deze frisse en zomerse maaltijdsalade is een uitkomst op warme dagen. Je hoeft er geen oven voor aan te doen en het fornuis is ook niet nodig. Het enige met warmte wat je nodig hebt voor deze tabouleh met nectarine en feta is je waterkoker. Ideaal dus voor momenten dat je wél trek hebt in een goed vullende maaltijd, maar je niet in een warme keuken wilt staan.

Qua hoeveelheden is onderstaand recept genoeg voor 4 personen. Bij veel trek (en toch bereid om het fornuis te gebruiken) zou je er nog vlees(vervanger) bij kunnen serveren.

Ga je de barbecue aansteken? Overweeg deze salade dan eens als sidedish. In die vorm is onderstaand recept zeker genoeg voor 8 personen en het is weer eens wat anders dan de bakken huzarensalade. 😉 Krijg je meer gasten? Verdubbel dan het recept, of kies nog een tweede salade: bijvoorbeeld mijn snelle koolsalade.

Recept: tabouleh met nectarine en feta

*Bulgur is een tarweproduct en heeft iets weg van couscous. Vaak wordt couscous gebruikt in tabouleh-recepten, maar oorspronkelijk wordt het gerecht in de Arabische keuken met bulgur gemaakt. Overigens horen er oorspronkelijk ook verse kruiden door tabouleh, maar die heb ik in dit recept weggelaten. Uiteraard kan je wel zelf nog vers gesneden peterselie en munt toevoegen.


Ga je deze salade maken? Laat me dan hieronder weten in de reacties hoe hij is bevallen. Dat vind ik leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *