Mexicaanse hummus van zwarte bonen met kruidige pitachips
Snel naar recept

Deze Mexicaanse hummus van zwarte bonen is heerlijk als dip met kruidige pitachips. Je vindt beide recepten hieronder. Uiteraard kan je ze ook los van elkaar maken, maar omdat ze beiden een Mexicaanse touch hebben, smaken ze samen extra lekker.

Jullie weten misschien wel dat ik gek ben op borrelrecepten. Bijkletsen tijdens het genieten van verschillende soorten hapjes, is voor mij de ultieme qualitytime met vrienden of familie. Dit recept maakte ik vorige week voor het eerst en het werd meteen goed ontvangen. Hoe je deze zwarte bonen hummus maakt deel ik daarom graag met jullie. Het recept is voor 4-8 personen, afhankelijk van hoeveel andere hapjes je er nog bij serveert.

Recept: Mexicaanse hummus van zwarte bonen met kruidige pitachips

*Ik gebruikte Picadillo van Jonnie Boer. Maar de meeste supermarkten hebben nog meer varianten in hun assortiment. Let er wel even op of jouw kruiden al toegevoegd zout hebben. In dat geval kan je misschien beter het grove zeezout weglaten.

Vers uit de oven zijn de pitachips het allerlekkerst. Wil je ze toch langer van te voren maken? Laat er dan niet te veel tijd tussen zitten. De hummus is prima een paar dagen in een afgesloten bakje in de koelkast te bewaren. Lekker op brood met wat plakjes tomaat als lunch!


Maak jij dit recept? Dan ben ik heel benieuwd hoe je het vond. Laat je het hieronder in de reacties weten? Dat vind ik leuk om te lezen!

Mexicaanse hummus van zwarte bonen met kruidige pitachips

Op zoek naar nog een aanvulling op de borrel? Misschien heb ik nog wel wat inspiratie voor je: bekijk bijvoorbeeld eens het recept van deze bladerdeeghapjes met geitenkaas, dit nachodip trio of deze kippenvleugels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *