Snel naar recept

Het is nog niet zo lang geleden dat ik ontdekte hoe lekker feta is. Vroeger vond ik het maar stinken.
Het zal een aantal jaar geleden op Kreta zijn geweest, dat ik voor het eerst een salade met deze witte kaas at. Ik was meteen verkocht. De sterke zoutige smaak lijkt totaal niet op hoe het ruikt! In diezelfde week at ik ook een pizza met feta. Ook al zo lekker!

Sindsdien ligt er regelmatig een stuk in mijn koelkast. Ik brokkel de kaas over een salade, of bak er een omelet mee. Ook in ovengerechten doet feta het goed.

Omdat je in Griekse restaurants ook wel gebakken feta kan bestellen, ben ik daar zelf mee gaan experimenteren. Het resultaat is totaal anders, maar toch wil ik het met jullie delen.

De vorige keer dat ik dit recept testte, draaide de feta perfect om. Maar nu ik foto’s aan het maken was, wilde het niet lukken. De ‘pannenkoek’ scheurde in de pan, waardoor ik het stukje voor stukje moest omdraaien. Gelukkig doet dat niks af aan de smaak. Het eindresultaat was dan ook prima. Zoals je ziet wordt de kaas aan de buitenkant lekker bruin en knapperig, maar blijft hij binnenin wit en zacht.

Ik serveerde de gebakken feta op een salade van ijsbergsla, cherrytomaatjes, groene olijven en uitgebakken spekreepjes.
Als dressing mengde ik balsamicoazijn, honing en olijfolie. De combinatie van zoet en zuur in de dressing past perfect bij zoutigheid van de salade.

Een prima lunchgerecht! Of meng er nog wat gekookte pasta doorheen (penne bijvoorbeeld) en serveer het als dinergerecht.

Houd jij van feta? En heb je het ook wel eens gebakken gegeten? Of heb je misschien nog andere lekkere ideeën? Laat je reactie achter in de comments hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *