Sticky aziatische gehaktballetjes
Snel naar recept

Deze sticky Aziatische gehaktballetjes zijn zoet, pittig en fris tegelijk door alle toegevoegde smaakmakers en de saus die je erbij maakt zorgt ervoor dat je de rest van je maaltijd redelijk basic kan houden.

Sinds een tijdje pas ik een trucje toe om te zorgen dat mijn gehaktballetjes goed stevig worden en niet tijdens het bakken uit elkaar vallen. Van TV-chef Hugo Kennis leerde ik dat je het gehakt dan een aantal keer vanuit de hoogte in de mengbak moet ‘gooien’ om de lucht eruit te krijgen. Behalve dat het enorm leuk om te doen is, werkt het ook echt. Als er nog te veel lucht in je balletjes zit barsten ze open in de pan. Dat hebben we vast allemaal wel eens gehad. Probeer het dus eens uit bij dit gerecht! Je zal merken dat het helpt.

Recept: sticky Aziatische gehaktballetjes

Zoals je kan zien op de foto’s koos ik ervoor om paksoi en noodles bij de maaltijd te serveren. De paksoi heb ik even kort geroerbakt en als noodles koos ik de volkorenvariant die binnen 2 minuten koken klaar is.

Uiteraard zou je ook rijst of mie kunnen nemen om het gerecht compleet te maken. Wat groentes betreft is er naar mijn mening weinig wat níet kan. Wil je het jezelf makkelijk maken? Koop dan voorgesneden wokgroentes en bak die met wat zout en peper.

Ga je deze gehaktballetjes maken? Laat me dan hieronder weten in de reacties hoe ze zijn bevallen. Dat vind ik leuk om te lezen! En laat het me natuurlijk ook even weten als je het trucje met het ‘gooien’ van het gehakt hebt getest. Vind jij het ook zo’n uitkomst?


Op zoek naar meer inspiratie voor een avondmaaltijd trouwens? Bekijk dan eens deze dinerrecepten. Misschien zit er wel wat lekkers voor vanavond tussen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *