De bereiding van deze spaghetti met zalm en courgette kost weinig moeite en tijd, maar het resultaat mag er zijn. Wat mij betreft is dit een perfecte doordeweekse maaltijd! Vooral als het buiten koud of regenachtig is en je wel een bordje comfortfood kan gebruiken. Of natuurlijk gewoon als je thuis komt na een zware werkdag en je eigenlijk geen energie meer hebt om de keuken in te gaan. Ik beloof je; het zwaarste wat je moet doen is een courgette in blokjes snijden. De rest gaat bijna vanzelf.
Dit pastagerecht staat hieronder beschreven als een éénpersoonsgerecht. Simpelweg omdat ik het graag eet als ik alleen voor mezelf moet koken. Qua hoeveelheden is het bovendien perfect als maaltijd voor één. Je gebruikt immers een hele courgette, en je kan precies genoeg zalm hiervoor kopen in de supermarkt. Het enige wat je overhoudt is wat kookroom. Mocht je dit recept toch voor meerdere personen willen maken; geen probleem. Er verandert niks aan de beschrijving. Vermenigvuldig dus gewoon de ingrediënten en je kan aan de slag.
Ingrediënten
- spaghetti (50-75 gram)
- één courgette
- 125 gram (warm) gerookte zalm (kies wat jij het lekkerst vindt)
- handje pijnboompitten
- 75 ml kookroom
- 50 gram zongedroogde tomaatjes
- 1 tl dille (vers of gedroogd)
- zout en peper
Instructies
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rooster de pijnboompitten tot ze lichtbruin zijn in een hapjespan. Zet ze daarna even apart in een schaaltje.
- Snijd de courgette in partjes.
- Bak deze partjes in een scheutje olie of boter in de hapjespan op een zacht vuur met wat zout en peper tot ze gaar, maar niet bruin, zijn.
- Snijd of scheur de zalm in stukjes.
- Snijd de tomaatjes eventueel doormidden, afhankelijk van de grootte.
- Voeg de zalm, tomaatjes, kookroom, dille en de geroosterde pijnboompitten toe aan de gebakken courgette. Roer goed door en laat alles even mee warmen.
- Breng eventueel op smaak met wat extra zout en peper.
- Giet de spaghetti na het verstrijken van de kooktijd af.
- Doe deze in een diep bord en schep de zalm-courgettesaus eroverheen.
Variatietip: lijkt jou deze spaghetti met zalm en courgette lekker, maar hou je eigenlijk niet van vis? Probeer dan eens deze pasta met gehakt. Die zal je zeker kunnen waarderen! Wil je liever vegetarisch eten? Maak het gerecht dan bijvoorbeeld met vegetarische kipstukjes. Bak deze wel eerst even tot ze lekker bruin zijn.
Ik ben benieuwd; heb jij dit gerecht gemaakt? Laat me dan hieronder weten of je het net zo lekker (en makkelijk te maken!) vond als ik.