kruidnoten cheesecake nobake
Snel naar recept

Bij ons thuis gold vroeger de regel: geen sinterklaassnoep voor de intocht. Dus in september en oktober vond je bij ons geen kruidnoten of pepernoten. Pas vanaf half november werden deze in huis gehaald. Vanaf nu dus ongeveer. Want het is zover. Sinterklaas is weer bijna in het land! Morgen komt hij aan en is ons land drie weken lang in de ban van de goedheiligman. Een goede reden dus om naar de supermarkt te rennen en snel de keuken in te gaan. Want deze kruidnoten cheesecake wil je proeven!

Hij moet wel een nachtje in de koelkast. Dus als je er morgen lekker van wil kunnen snoepen, moet je vandaag nog beginnen. De oven heb je niet nodig trouwens. Wel een springvorm en wat bakpapier. De rest van de ingrediënten voor deze heerlijke kruidnoten cheesecake vind je hieronder.

Vorig jaar plaatste ik overigens al wat meer recepten met kruidnoten. Check deze hier als je benieuwd bent.

Snij de taart het liefst aan met een scherp koksmes, door hem van boven naar beneden langzaam door de taart te laten gaan. Voor het laatste stukje, als je bij de bodem bent aangekomen, heb je even wat extra kracht nodig. Een broodmes met kartels is minder geschikt, omdat zaagbewegingen de taart waarschijnlijk uit elkaar doen vallen. Uit deze taart haal je 12 flinke punten, maar misschien wel 16 als je ze wat kleiner maakt. Bewaar de taart in de koelkast. Dan blijft hij zeker een halve week goed.

Ik wens iedereen alvast fijne sinterklaasweken toe. Hopelijk zijn alle kinderen zoet geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *