Japanse pokebowl met kip
Snel naar recept

Deze Japanse pokebowl met kip is voor mij een mix tussen lekkere comfortfood en het gevoel thuis uit eten te zijn. Een fijne combinatie, toch? Je kan er dus voor kiezen om dit gerecht in goed gezelschap aan een netjes gedekte eettafel te eten, of je ploft in je joggingbroek op de bank en kiest voor ‘verder kijken’ op Netflix. Hoe dan ook ga je genieten van deze maaltijd, zeker als je net als ik gek bent op sushi. Deze pokebowl met kip heeft bovendien zoveel verschillende componenten dat elke hap die je neemt weer anders kan zijn. Een gerecht dat nooit saai wordt dus!

Wat ingrediënten betreft hoef je voor dit recept niet per se naar een toko of Aziatische supermarkt: als je een grote supermarkt in de buurt hebt is de kans groot dat je alle ingrediënten daar gewoon kan vinden. Ik koop mijn edamame zelf graag bij de toko, omdat ze daar zakken in de diepvries hebben die goed betaalbaar zijn. De appie hier om de hoek heeft ze echter ook vers en ingevroren in het assortiment.

Natuurlijk kan je ook zelf variëren met dit recept. Misschien heb je zin in een andere groente? Wat denk je van wat blokjes avocado erbij? Of misschien wil je liever een pokebowl met vis? Kies dan bijvoorbeeld voor blokjes zalm of tonijn. Of maak hem vegan door voor gemarineerde tofu te kiezen. Je kan er alle kanten mee op, afhankelijk van waar je zin in hebt.

Recept: Japanse pokebowl met kip

Ik vind het lekker om de pokebowl lauwwarm te serveren. Je kan hem echter ook prima langer van te voren maken en koud opdienen.


Maak jij dit recept? Dan ben ik heel benieuwd hoe je het vond. Laat je het hieronder in de reacties weten? Dat vind ik leuk om te lezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *