dirty chai panna cotta
Snel naar recept

Je bent van mij misschien simpele en alledaagse recepten gewend, maar voor deze dirty chai panna cotta moet je even de tijd nemen. Moeilijk is het echter niet. Je hebt geen ingewikkelde technieken nodig. Wel ga je aan de slag met gelatine. Misschien voor jou geen dagelijks ingrediënt, maar laat je er niet door afschrikken. Het is betaalbaar en helemaal niet moeilijk te gebruiken. Je vindt het overigens bij de bakproducten in de supermarkt.

Deze dirty chai panna cotta is een variant op een normale panna cotta, een Italiaans nagerecht, een soort pudding, die ik bedacht terwijl ik wat aan het experimenteren was. Ik ben gek op de chai latte van Starbucks, en kies ook wel eens voor de ‘dirty’ versie. Dat is een chai latte met een shot espresso erdoor. Al experimenterend met panna cotta-recepten bedacht ik dus dat het leuk zou zijn om hier chai-kruiden aan toe te voegen. En met een extra espressolaagje erbovenop, zou het een dirty chai panna cotta worden.

En hoewel ik echt wel eens ideeën in mijn hoofd heb die in werkelijkheid niks worden, werd dit toetje precies zoals ik wilde. Gelukkig was het nog lekker ook! Uiteraard deel ik het recept nu hier. Verdubbel gerust de hoeveelheden als je voor meer dan 2 mensen kookt. Graag zelfs, want dit toetje is perfect voor een etentje. Na het afruimen van het hoofdgerecht hoef je de glaasjes namelijk alleen maar uit de koelkast te pakken.

Let op: je begint bij dit gerecht minstens een dag van te voren! En ook tussen de rest van de stappen zit wachttijd. Hou hier dus rekening mee in je planning. Je kan de wachttijd altijd langer maken als dat beter uit komt. De dirty chai panna cotta blijft een paar dagen goed in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *