Vandaag heb ik een lekker en makkelijk pastarecept voor jullie. Voor deze spaghetti met verse worst en tomaat heb je zelfs maar 5 ingrediënten nodig, waarvan je een gedeelte waarschijnlijk al standaard in huis hebt. Je boodschappenlijstje is dus kort en de maaltijd goedkoop. Dit gerecht is bovendien ideaal om tomaten die hoognodig op moeten in één keer te verwerken in een maaltijd.
Door de verse worst die is toegevoegd is het gerecht heel smaakvol. De altijd goede combinatie van tomaten en basilicum maakt het nóg lekkerder.
Benieuwd naar het recept? Lees dan hieronder verder!
Recept voor spaghetti met verse worst en tomaat:
Ingrediënten
- 400 gram verse worst
- 250 gram (volkoren)spaghetti
- 1 kg verse romatomaten
- 2 grote of 3 kleine uien
- 15 gram verse basilicum
Instructies
- Snijd de uien in kleine stukjes
- Ontvel de tomaten door ze te blancheren (even laten liggen in heet water en dan koud afspoelen) en daarna te ‘pellen’
- Knijp de verse worst uit zijn vel; stukje voor stukje zodat je allemaal kleine balletjes krijgt
- Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking
- Bak de ui en verse worst in een hapjespan rustig gaar
- Snijd de ontvelde tomaten in stukjes
- Snijd de blaadjes basilicum in reepjes
- Doe de blokjes tomaat bij het vlees
- Breng om smaak met wat peper en zout
- Laat nog een minuut of 5 á 10 doorgaren, totdat de tomaat iets is ingekookt
- Voeg de basilicum toe nadat je het vuur uitdraait
- Roer daarna de gekookte spaghetti erdoor
Al met al is deze spaghetti een snel en makkelijk recept. Maak gerust een dubbele portie, want het gerecht is perfect om je restjes in de vriezer te bewaren voor op een dag met haast. Altijd fijn om te weten dat er na een drukke dag iets lekkers in een bakje op je wacht, toch?
Lijkt dit recept jou ook een succes? Of heb je het klaar gemaakt? Laat het me weten in de reacties. En kijk ook eens naar de andere pastarecepten op deze site. Als je deze spaghetti lekker vindt, ga je de rest waarschijnlijk ook kunnen waarderen!