Ik maakte dit recept vorige week al een keer toen ik alleen moest eten. Gewoon, zonder plan, om wat restjes op te maken. Toen het ontzettend lekker bleek te zijn, besloot ik het deze week opnieuw te maken met nog wat kleine aanpassingen en het ook met jullie te delen. Hierbij dus het recept voor deze heerlijke gevulde aubergines met een mediterraans tintje.
Voor dit gerecht heb je nodig (voor 2 personen):
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 250 gram rundergehakt
- 2 sjalotjes
- 2 tenen knoflook
- 1 potje zongedroogde tomaten
- feta/witte kaas (hoeveelheid naar smaak, ik gebruikte ongeveer 50 gram)
- 15 gr. verse munt
- olijfolie/bakboter
- aluminiumfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
- Pak de aubergines in in aluminiumfolie
- Leg deze ongeveer een half uur in de oven, tot ze zacht zijn
- Snipper je de sjalotjes en de knoflook
- Bak deze langzaam in wat olijfolie of bakboter
- Voeg het rundergehakt toe en bak deze rul
- Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en voeg deze ook aan het mengsel toe.
- Bak het nog een paar minuten goed door
- Hak ook alvast de verse munt in stukjes en snijd de feta in kleine blokjes. Leg deze nog even apart.
- Als de aubergines zacht zijn geworden in de oven haal je deze eruit en zet je de oven op 150 graden.
- Haal het aluminiumfolie van de aubergines en wacht even tot ze zijn afgekoeld (of pak ze gewoon ongeduldig met je handen vast en verbrand je duim, net als ik).
- Snijd ze doormidden en haal het kroontje ervan af.
- Haal met een scherp mesje het vruchtvlees uit het midden, zodat je 4 uitgeholde helften krijgt. Zorg wel dat er zeker een halve centimeter overblijft, anders valt de aubergine straks uit elkaar.
- Snijd het verwijderde vruchtvlees in kleine stukjes en bak deze mee in de pan met het gehakt.
- Als alles goed warm is zet je het vuur uit en roer je de munt en de feta erdoor.
- Leg de auberginehelften in een ovenschaal en vul de helften met het gehakt-feta-mengsel.
- Zet de ovenschaal voor nog ongeveer 15 minuten in de oven en verdeel het gerecht daarna over 2 borden. Eventueel kun je het nog garneren met wat blaadjes munt.
Ik heb dit gerecht koolhydraatarm gelaten, maar eventueel kun je er wat rijst of couscous bij eten.
Eet smakelijk!