Woensdag was het eindelijk zo ver. Na weken lang nadenken over wat ik zou gaan maken voor ons kerstavonddiner, dook ik ’s middags de keuken in om al mijn zorgvuldig bedachte en geplande gerechten klaar te maken. Het diner was een mix van zelfgemaakte hapjes en kant en klaar gekochte producten. Natuurlijk had ik alles zelf kunnen maken, maar ik weet bijvoorbeeld dat ik de ‘soep uit pak’ erg lekker vind, dus heb ik voor die soep gekozen. Daardoor hield ik dan weer tijd over voor het zelf maken van andere dingen, zoals de slagroomtruffels, die je misschien al op Instagram voorbij hebt zien komen.

Als amuse serveerde ik drie ragoutbakjes met vis. Ik mengde crème fraïche met surimisticks, gerookte zalm en garnalen.
Hierna aten we een kipfiletcarpaccio met pestomayonaise. Hierop deed ik als garnering wat veldsla, pijnboompitjes en zwarte versgemalen peper.
Vervolgens stond de soep-uit-zak op het programma. Ik warmde de tomatensoep met mascarpone op en legde als kerst-touch een kerstster van bladerdeeg erop. Ik maakte het af met wat verse basilicum. Dit is een recept van Jumbo
Hierna volgden twee hoofdgerechten. Om te beginnen maakte ik deze omgekeerde champignontaartjes, volgens een recept uit de Allerhande.
Daarna aten we Italiaanse mini-rollade met salade en aardappelwaaiers. De rollade is een recept van Jumbo en de aardappelwaaiers komen uit de Allerhande.
Toen was het tijd voor de toetjes. Ik had twee toetjes bedacht. We startten met ‘Eton mess’. Hiervoor gebruikte ik een recept van Francesca kookt. Ik vond hem zelf iets te ‘messy’ geworden, en mijn chocoladesaus was niet zo vloeibaar. Lekker was het gelukkig wel!
Als laatst serveerde ik een bordje met een slagroomtruffel, volgens recept van Culy, en een glas Scroppino (kant en klaar van AH).

Al met al hebben we heerlijk gegeten en ik vond het weer erg leuk om een middagje in de keuken te staan.

Hebben jullie ook een lekker kerstavonddiner op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *