Dit is niet het eerste pizza-recept dat ik hier plaats. Al eerder gaf ik jullie het recept voor pizza’s gemaakt op pitabroodjes. Ik zei toen dat het een gezondere variant van een normale pizza was. Inmiddels heb ik een nieuw recept om te delen, namelijk: tortilla-pizza’s. Wederom -en zeker als je net als ik volkoren tortilla’s gebruikt- een avondmaaltijd waarvoor je geen extra avond sportschool hoeft in te plannen.
Lees verder om te zien hoe ik mijn tortilla’s heb belegd.
Ingrediënten
- klein blikje tomatenpuree
- olijfolie
- een teen knoflook
- peper en zout
- gedroogde basilicum
- 2 tortilla’s
- pizzabeleg naar keuze
- geraspte kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Maak tomatensaus door tomatenpuree aan te lengen met een scheutje olijfolie, fijngesneden knoflook, peper, zout, basilicum en leng eventueel aan met wat water voor een dunnere saus.
- Smeer de helft van deze tomatensaus op de eerste tortilla.
- Beleg deze tortizza met jouw beleg naar keuze. (Tip: champignons, gegrilde kip en olijven, of tonijn en ansjovis)
- Leg deze tortizza 8-10 minuten in de oven.
- Maak vervolgens tortizza nummer twee.
- Hou nummer één wel in de gaten, want het is zonde als hij verbrandt.
- Eet de eerste tortizza terwijl de tweede in de oven zit.
Weer een geslaagd recept om eens op een andere manier pizza te eten. Wat lijkt jou lekkerder? Deze tortilla-pizza of de pita-pizza die ik vorig jaar al plaatste? En wat zijn jouw favoriete pizzabelegjes? Laat je reactie hieronder achter bij de comments!