Vandaag is het internationale pannenkoekendag. Een ware feestdag wat mij betreft, want ik ben dol op pannenkoeken. Je kan me blij maken met lekkere dunne flensjes met een beetje poedersuiker, jam of stroop, maar ook zo’n dikke restaurantpannenkoek vind ik heerlijk, met kaas en spek bijvoorbeeld.
Zoals gebruikelijk is bij mij, maak ik recepten bijna nooit opnieuw. Zo verschilt mijn pannenkoekenrecept dus ook elke keer dat ik ze bak. Vandaag wilde ik wat nieuws proberen, ter ere van internationale pannenkoekendag. Ik voegde anijszaad toe aan het beslag. Benieuwd of dit lekker was? Lees dan snel verder.
Ingrediënten
- 250 ml halfvolle melk
- 1 ei
- 1 eetlepel anijszaad
- een snufje zout
- een theelepel bakpoeder
- 140 gram volkoren tarwemeel
- olie om in te bakken
Instructies
- Mix alle ingrediënten met een handmixer door elkaar.
- Hoe je pannenkoeken bakt hoef ik denk ik niet uit te leggen. Ik zal ook zeker niet beweren dat ik het perfect kan, want ook bij mij mislukt de eerste altijd. Niet dat die niet lekker is hoor, hij ziet er alleen niet zo mooi uit.
Hoewel de pannenkoeken eigenlijk als ontbijt/lunch de komende dagen bedoeld zijn, heb ik natuurlijk al wel voorgeproefd.
Ik ben heel tevreden over de toevoeging van het anijszaad. De smaak is niet overheersend aanwezig, maar voegt zeker iets toe aan de pannenkoek.
Nieuwsgierig geworden? Probeer het ook eens! En laat me weten hoe de smaak jou is bevallen.