Toen ik vandaag toevallig ontdekte dat het Peanut Butter Fudge Day is (nee, dat is geen grapje), ben ik de keuken ingedoken. Ik heb een aantal recepten die Google voor me vond aangepast, omdat ik graag tweekleurige fudge wilde maken en ik ben erg tevreden over het resultaat.
Ingrediënten
- 4 el. kokosolie (vloeibaar, dus op kamertemperatuur, of opgewarmd in de magnetron)
- 4 el. pindakaas
- 2 el. honing
- 2 el. hagelslag
- 8 siliconen cupcakevormpjes
Instructies
- Verwarm 3 el. kokosolie, alle pindakaas en alle honing au bain-marie. Als je af en toe roert zul je uiteindelijk een glad mengsel krijgen (dat dan al erg lekker ruikt!).
- Gebruik 2/3 van het mengel om de bodem van je vormpjes te bedekken.
- Voeg dan bij de rest van het mengsel de laatste eetlepel kokosolie toe en de 2 eetlepels pure chocoladehagel.
- Blijf roeren totdat de chocola is gesmolten.
- Verdeel dit donkerdere mengsel over de vormpjes, zodat je twee kleuren ziet, en schud een beetje om het wat te mengen.
- Zet de vormpjes dan in de koelkast om op te stijven. Dit heeft zeker 4 uur nodig, maar het liefst een hele nacht.
- Bewaar de fudge gekoeld, anders smelt hij weer, vanwege de kokosolie.
Ik heb van IKEA overigens een erg fijne au bain-marie inzetpan. Deze zet je in een andere pan (zoals de naam al zegt) en is erg gemakkelijk in het gebruik vanwege het lange handvat. Bij IKEA hebben ze hem echter niet meer. Wel bij andere winkels zag ik.
Eet smakelijk!
En Happy Peanut Butter Fudge Day. 😉