3x kruidenboter
Snel naar recept

Er zijn talloze kant-en-klare producten in de supermarkt die lekkerder zijn als je ze zelf maakt. Dat wil niet zeggen dat je dat altijd zelf moet doen. Zelf maken is misschien een stuk smaakvoller, maar het kost vaak veel meer tijd en je hebt er soms tientallen ingrediënten voor nodig. Er is echter één product waarvan ik je wil vragen om dit vanaf vandaag nóoit meer in een bakje te kopen, en dat is kruidenboter. Echt, ik meen het serieus, er bestaat geen enkele supermarkt die een bakje kruidenboter in het assortiment heeft die zelfs maar in de buurt komt van een homemade variant.

Maak vanaf vandaag dus altijd zelf je kruidenboter. En met onderstaand recept is dat een eitje. Sterker nog: ik geef je in één keer drie recepten, die je gezamenlijk in minder dan een half uur kan maken. Als je deze drie varianten kruidenboter op een feestje serveert, garandeer ik je dat je gasten je overladen met complimenten.

Recept voor 3 varianten kruidenboter

Als je maar een klein gezelschap over de vloer krijgt, of als je deze kruidenboter alleen voor je eigen gezin wil maken, halveer dan de hoeveelheden, of kies één van de drie soorten. De kruidenboter blijft wel lang goed in de koelkast, dus als je iets overhoudt, kan je het altijd later nog eens op een broodje smeren, of gebruiken om je vlees in te bakken.

Het feit dat ik smeerbare roomboter aanraad voor dit recept is overigens niet zonder reden. Smeerbare roomboter is namelijk ook koud al te smeren, waardoor je hem vlak voor het serveren pas uit de koelkast hoeft te halen. Ook kan je daardoor een grotere voorraad maken en vrij gemakkelijk kleinere bakjes bijvullen wanneer ze leeg raken. Daarnaast blijft dit soort roomboter er lekkerder uitzien als het wat warmer is, omdat er olie doorheen zit. Die heeft een hoger smeltpunt dan boter. Reguliere roomboter verkleurt bij hogere temperaturen een beetje, en krijgt randjes die minder smakelijk ogen. Deze kruidenboter kan je gerust de hele avond op tafel laten staan als dat nodig is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *