Waar je me midden in de nacht voor mag wakker maken? Pizza! Wat ik elke dag zou eten als het wat gezonder zou zijn? Pizza!
(ff wachten…) (nee, dat is flauw)
Ik hou van pizza.
Maar ik hou ook van in mijn kleren blijven passen. Daarom staat er slechts af en toe pizza op mijn menu.
Hoewel het vraagstuk wat gezond en wat niet gezond is, geen eenduidig antwoord kent, denk ik toch met deze pita-pizza een gezondere variant van (een soort) pizza te hebben gevonden. Ik gebruikte namelijk volkoren pitabroodjes als bodem.
Ingrediënten
- 4 volkoren pitabroodjes (bijvoorbeeld te koop per 5 stuks bij AH)
- olijfolie
- klein blikje tomatenpuree
- knoflook
- zout en peper
- gedroogde basilicum
- geraspte kaas
- pizzabeleg naar keuze
Instructies
- Verwarm de oven voor volgens de instructies die op jouw pitabroodjes staan.
- Maak de tomatensaus voor op de bodems door de tomatenpuree aan te lengen met een scheut olijfolie, fijngesneden knoflook, zout, peper en gedroogde basilicum. Voeg daarna steeds een beetje water toe tot je de juiste consistentie hebt.
- Beleg de pita’s in hun geheel als je van een dikke bodem houdt, of snijd ze eerst doormidden als je liever een dunnere bodem hebt.
- Hoe je een pizza belegt hoef ik neem ik aan niet uit te leggen. Bovendien doet iedereen dit naar zijn eigen smaak. Er valt nog te discussiëren over of je eerst de kaas en dan de andere toppings op de pizza doet, of andersom, maar beide varianten hebben een prima resultaat.
- Leg de belegde pita’s op een bakpapiertje op het rooster in de oven.
- Na zo’n 10 á 15 minuten zijn ze klaar. Dit is afhankelijk van je oven en van je gekozen ingrediënten. Check de broodjes na 10 minuten oventijd daarom regelmatig, zodat ze niet verbranden.
Hebben jullie wel eens alternatieve pizza gemaakt? Hoe smaakte dat? En wat zijn jouw favoriete toppings?