Mogelijk is dit het kortste recept op mijn blog. Maar deze snelle koolsalade met drie kleuren is ook niet zo moeilijk. Hij is wél heel erg lekker. En hoewel hij zo simpel is dat het bijna geen recept te noemen is, wil ik hem toch graag met jullie delen. Nu het BBQ-seizoen weer is gestart kan iedereen wel zo’n snel en makkelijk recept gebruiken. Deze salade is namelijk lekker fris en daardoor heel geschikt voor naast je stukje vlees of vis van de barbecue. Bovendien kan je hem zonder problemen al een dag van te voren maken, of desnoods zelfs twee: hij blijft wel even goed. En stiekem is deze salade de dag erna zelfs nog iets lekkerder.
Staat er een BBQ op de planning? Overweeg dan zeker om deze salade erbij te serveren. Ik weet zeker dat hij gewaardeerd gaat worden.
Recept: snelle koolsalade met drie kleuren
Ingrediënten
- 150 gram worteljulienne
- 200 gram gesneden spitskool
- 400 gram gesneden rode kool
- 1 grote jonagold appel
- 125 ml griekse yoghurt
- 1 tl suiker
- 2 el citroensap
- zout en peper
Instructies
- Maak een dressing in een grote kom van de yoghurt, suiker, het citroensap en wat zout en peper. Roer goed door elkaar.
- Voeg de wortel, spitskool en rode kool hieraan toe.
- Schil de appel, snij in parten en verwijder het klokhuis.
- Rasp de parten appel op een grove rasp boven de salade.
- Meng alles goed en proef even. Voeg eventueel nog wat extra zout en peper toe.
Behalve bij de BBQ kan je dit recept natuurlijk prima bij je diner serveren. Ook daarbij geldt dat het goed samengaat met een stukje vlees of vis.
Salade over? Eet het restje dan als lunch. Als je genoeg over had, heb je al een groot deel van je dagelijkse portie groente binnen.
Ga je deze salade maken? Laat me dan hieronder weten in de reacties hoe het is bevallen. Dat vind ik leuk om te lezen!